Klassiek kasteel in idyllische omgeving met enorm potentieel

Kasteel voor € 950.000

, 03130 Le Pin
Ref: spir971
7 slaapkamers
552m2 woonopp.
10260m2 grondopp.
Bouwjaar: 1700

Omschrijving

Dit landkasteel van een bekende Nederlandse fotograaf is een kasteel met een heel bijzonder karakter en maakte reeds deel uit van een reportage in het prestigieuze tijdschrift ‘Architectuur & wonen’.
Het omvat een ensemble van drie grote gebouwen. Het hoofdgebouw, een landkasteel uit de 17e eeuw, is het middelpunt van dit prachtige pand. De oprit, met de 2 grote poorten en hun stallen maken het harmonieuze beeld van deze bijzondere eigendom compleet. Wanneer u het kasteel door de grote smeedijzeren hek betreedt, wordt onmiddellijk duidelijk welke mogelijkheden hier nog ontwikkeld kunnen worden. De geschiedenis van dit meer dan 300jaar oude gebouw eindigt nog lang niet.
De twee bijgebouwen, rechts- en links van het kasteel, zijn nog niet gerenoveerd. Hier is nood aan vernieuwing, maar anderzijds bieden ze ook een enorm potentieel. De muren vormen een uitstekende basis voor gastwoningen en /of paardenstallen. Beiden zijn samen bijna evenveel ruimte als het kasteel zelf en kunnen op 2 verdiepingen uitgebouwd worden. Mogelijkheden genoeg zoals het bouwen van een kasteel-restaurant, een hotel complex of een congrescentrum.
De romantische binnenplaats nodigt uit om te genieten. De aangelegde tuin met zijn oprijlaan, zwemvijver en zijn grote beelden vormende de basis voor rust en ontspanning.
Het 10.260m² uitgestrekte domein biedt talloze mogelijkheden voor de nieuwe eigenaar.
Het kasteel met zijn projecties is liefdevol en door de tijd geen enorm gerestaureerd, uitgerust met zachte kleuren en antieke meubels die bij de geschiedenis van de muren passen, maar er moet nog wel wat gerenoveerd worden.
De kunstenaar heeft veel tijd gestoken in de renovatie van het pand, zodat voor hem het plaatje klopte. Kamer na kamer krijgen de muren meer stijl. Modern meubilair kan hier niet gevonden worden. De meubels zijn zorgvuldig uitgekozen door de kunstenaar naar de stijl van het huis en zijn meegebracht uit zijn reizen in het buitenland. Zelfs de diverse badkamers stralen de sfeer uit van de voorbije eeuwen.. Het interieur blijft in het kasteel en kan gekocht worden tegen een meerprijs.
Beschrijving van de ligging: Dit Franse landslot, Les Durauds, is gelegen in een idyllisch klein dorpje, Le Pin in de Allier op de grens met zuid Bourgogne.
Recente bestemming Niet ingegeven
Prijs € 950.000,00
Registratierechten en erelonen € 60.971,26
Vrij op bij akte na betaling
Bebouwing open
Bouwjaar 1700
Renovatiejaar 2015
Aantal slaapkamers 7
Grond oppervlakte 10260 m²
Woonoppervlakte 552 m²
Elektrisch keuringsattest Niet ingegeven

Panden in de buurt