Kasteel in parkdomein

Kasteel voor € 583.000

- , 03120 Isserpent
Ref: KASISS
10 slaapkamers
6719m2 grondopp.

Omschrijving

In gans het kasteel tref je originele bouwmaterialen in de vorm van natuursteen en eikenhout (originele tomettes, rode handvormtegels). Een aantal muren zijn opgebouwd met eigen vakwerk. Wasplaats met sanitaire voorzieningen. Voorraadkamers en bureel op het gelijkvloers.
Grote inkomhal met een imposante open haard. De vloer bestaat hier uit originele bourgondische dallen. Vanuit de hal gaat een enorme trap in blauw-grijze hardsteen naar de hoger gelegen verdieping.
Uitgeruste keuken met ingebouwde apparatuur (vaatwasser, oven, elektrisch + gasfornuis). Ruime eetkamer met haard, overlopend in een salon (met haard). Alle vloeren op het gelijkvloers zijn uitgevoerd in een originele parket. Nieuwe badkamer in aanbouw op het gelijkvloers. Extra salon-kamer met robuuste open haard.
Op het eerste verdiep treffen we een grote polyvalente ruimte met alweer een indrukwekkende open haard. Momenteel is hier de biljartzaal. De bovenverdiepingen zijn allemaal voorzien van parketvloeren. Een tiental slaapkamers alleen uitgevoerd met een oude open haard en eigen badkamer met toilet.
Onder het kasteel zijn diverse gewelfde kelders die aangewend worden als voorraadkamers. Tevens vinden we hier de CV installatie op mazout en de filterinstallatie van het verwarmd buitenzwembad.
Op de binnenkoer is tevens een dubbele garage met bergplaats en zolderruimte. Er is eveneens een groot bijgebouw dat voorheen dienst deed als kamer voor de dienstbode, stapelplaats, hooizolder en paardenstalling voorzien van originele eikenhouten boxen.
Het dak met gebinte is in perfecte staat! Het mooie domein is volledig ommuurd aan de straatkant. Er is een mooi, groot tennissterrein voorzien van een hoge, degelijke draadspanning.
Het verwarmd buitenzwembad is uitgerust met een elektrisch rolluik met afdekzeil (wettelijk goedgekeurd). Aan de tuinkant biedt het kasteel een prachtig vergezicht over de groene natuur. Eeuwenoude bomen sieren het park. Er is tevens een leuk overdekt buitenterras. Momenteel is er een uitbating voor chambres d’hôtes in voege. Beslist de moeite waard om te bezichtigen!
Recente bestemming Niet ingegeven
Beschrijving verwarming Stookolie
Dubbelglas 2
Beglazing Dubbel glas
Aansluiting telefoonlijn ja
Aansluiting Internet ja
Aansluiting waterleiding ja
Prijs € 583.000,00
Registratierechten en erelonen € 21.208,14
Vrij op bij akte na betaling
Tuin aanwezig ja
Aantal openhaarden 1
Aantal parkeerplaatsen 1
Aantal slaapkamers 10
Grond oppervlakte 6719 m²
Verdieping 2
Aantal verdiepingen 2
Elektrisch keuringsattest Niet ingegeven
Renovatieplicht Niet ingegeven

Panden in de buurt